Emel - Mehmet TARMAN

Emel - Mehmet TARMAN  (Hayırseverlerimiz)

21.02.2015 6493

Emel - Mehmet TARMAN  (Hayırseverlerimiz)

Emel-Mehmet TARMAN çifti Kayseri'nin Erkilet Kasabası'nda doğdular. Eğitimlerini Kayseri'de tamamladılar. 1966 yılında evlendiler.

Halen İstanbul'da yaşayan Tarman Ailesi, doğdukları toprakları hiç unutmadılar. Ender görülen bir vefa duygusuyla Kayseri'ye, Erkilet'e gönül bağıyla bağlandılar. Erkilet'te, hayır işlerinden oluşan bir külliye meydana getirdiler.

Bu gönül bağı doğrultusunda; babaları adına Süleyman Tarman İlköğretim Okulu, anneleri adına Hacı Aliye Tarman Camii, kuran Kursu ve Taziye Evi, Emel - Mehmet Tarman Çocuk Hastanesi, Biricik oğulları Süleyman Emre Tarman adına yaptırdıkları ve "gelirini ihtiyaç sahiplerine bağışlamak üzere Erkilet Vakfı'na bağışladıkları" İş Merkezi,  Mehmet Tarman Ortaokulu, Emel Tarman Görme Engelliler İlkokulu/Ortaokulu ve okulumuz Mehmet Tarman İlkokulu şehrimize kazandırdıkları eserlerden bazılarıdır.

Okulumuza katkılarından dolayı bu vefalı aileye sevgi, saygı ve hürmetlerimizi sunuyoruz.